Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Inspirer skoleelever med din ekspertviden

Bliv en af vores eftertragtede eksperter

Bliv en af eksperterne i Book en ekspert, der inspirerer børn og unge. Alle eksperter skal på kursus for at få de rette redskaber til at dele begejstringen for teknologi og naturvidenskab.

Oven i det, bliver du generelt bedre til at formidle og kommunikere.

Bliv efterspurgt af lærere i hele landet

Har du lyst til at være en af de ingeniører eller cand.scient.er, som gør en forskel for børn og unge? Vores eksperter er efterspurgt af lærere i hele landet, som ønsker ekspert-besøg i deres klasser.

 Mange unge ved ikke, hvad jobbet som ingeniør eller cand.scient. indeholder og hvilke opgaver, man løser – og lærerne efterspørger rollemodeller, der gennem faglige besøg på skoler og ungdomsuddannelser kan fange de unges interesse og sætte ansigt på ingeniører og cand.scient.er.

Her på siden finder du link til at ansøge om at blive del af Book en ekspert og blive inviteret på kursus i at formidle til børn og unge.

Book en ekspert er fondsfinansieret og derfor er kurset gratis - den reelle værdi er anslået til at være knap 5.000 kr.

Hvad lærer du som del af Book en ekspert?

Du bliver bedre til at formidle og til at involvere dit dit publikum. Og hvert besøg på en skole eller en ungdomsuddannelse giver en unik oplevelse for eleverne - takket være dig.

Kurset, du skal igennem for at blive del af Book en ekspert, klæder dig på med teknikker og tricks til at stå foran et ungt publikum og til at involvere og aktivere dem.

Men du vil også kunne bruge teknikkerne, hvis du skal holde oplæg for et voksent publikum.

På kurset arbejder vi med forberedelsen af dit besøg og den tekst, der skal ligge her på hjemmesiden, som skal promovere dig og dit besøg overfor lærerne.

Vi giver dig en unik viden om målgruppen og hjælper dig til at finde dit præcise budskab og forme det til en god historie. Du får også hjælp til at finde en aktivitet, som passer til målgruppen, og som er relevant for det, du gerne vil fortælle.

Værktøjerne fra kurset er værdifulde, når du besøger skoler eller gymnasier og derfor skal alle vores eksperter gennem kurset.

Underviserne

Kurset afholdes i samarbejde med Videnskab.dk og Cheche, som benytter rutinerede undervisere, der alle har en lang track record med motivering og undervisning i præsentationsteknik ud fra et fagligt udgangspunkt.

Videnskab.dk står blandt andet også for undervisning af Novo Science Ambassadører.

De primære undervisere og konceptudviklere

Peter Hyldgård, projektchef og redaktør på Videnskab.dk med mange års erfaring med faglig formidling. Har personligt undervist mere end 500 forskere og fagpersoner i forskningsformidling kommunikation.

Irene Berg Petersen, journalist og projektleder på Videnskab.dk. Har formidlet forskning på Videnskab.dk siden 2008, og er i dag ansvarlig for Videnskab.dk's kursusvirksomhed, hvor hun også selv underviser.

Hans Ravnkjær Larsen, ejer og konsulent, Cheche. Rådgiver og træner fagfolk i bedre møder og konferencer med udgangspunkt i den enkeltes engagement og begejstring.

Om Book en ekspert-kurserne

Næste kurser for grundskolen bliver afholdt:

  • 14. november 2019 hos Danske Bank i Ejby ved København - Til grundskolen
  • 20. november 2019 hos LINAK på Als - Til grundskolen

 

Næste kursus for gymnasiet bliver afholdt:

  • 1. oktober 2019 hos Arhus universitet i Herning - Til gymnaiset (Book en ekspert i gymnasiet tager kun på besøg hos gymnasieklasser i region midt)

 

Klik på Tilmed hvis du vil med på et kursus.

Tilmeld

Læs mere om kurserne

Pils erfaringer som ekspert

'Kurset har styrket min evne til at kommunikere...'

Pil Brix Purup, ekspert

Læs interviewet

LM Wind Power: Derfor er vi med i Book en ekspert

'Et rimeligt cool tilbud og en unik mulighed for os som virksomhed til at få direkte kontakt med de unge.

Allan Riber, senior director, Product Design & Engineering i LM Wind Power 

Læs artiklen

Bliv en god formidler
Play icon

Kontakt

Lise Brennum

Projektleder, Book en ekspert & partneransvarlig

lise@engineerthefuture.dk 2388 4492