Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

LM Wind Power: Derfor er vi med i Book en ekspert

’Et rimeligt cool tilbud.’ Sådan betegner Allan Riber, senior director, Product Design & Engineering i LM Wind Power Engineer the futures skolebesøgsordning Book en ekspert.

Som en af 50 partnere i Engineer the future har den jyske virksomhed flere medarbejdere med i Book en ekspert, hvor ingeniører og naturvidenskabelige kandidater besøger danske grundskoler og inspirerer elever med aktiviteter og fortællinger fra deres fag.

"Det er vores ansvar at sikre fremtidens ingeniørarbejdskraft."

’Book en ekspert er en unik mulighed for os som virksomhed til at få direkte kontakt med de unge. Vi kan åbne deres øjne for ingeniørdisciplinerne og samtidig få lejlighed til at fortælle om LM Wind Power og vores avancerede vinger. Rammerne er skabt på forhånd, og vi skal bare byde ind med vores vinkel,’ fortæller Allan Riber.

LM Wind Power, der designer og producerer vindmøllevinger, har været med i Engineer the future siden 2016 og fik i foråret tre medarbejdere med i skolebesøgsordningen.

De arbejder alle tre med udvikling og produktion af vindmøllevinger, og for Allan Riber er de tre medarbejdere med til at løfte et vigtigt samfundsansvar:

’Det er vores ansvar at sikre fremtidens ingeniørarbejdskraft. Vi ved godt, at det er en langsigtet investering, men ikke desto mindre er det afgørende for, at vi kan drive virksomhed i Danmark også om 10 år.’

Eksperter skal formidle i børnehøjde

I marts lagde LM Wind Power hus til et af de formidlingskurser, som alle eksperter deltager i forud for deres besøg i skoler.

Kurserne afholdes af kommunikations- og formidlingseksperter, der underviser de kommende eksperter i, hvordan man kommunikerer til børn og unge og involverer dem.

Ifølge Allan Riber er det en gevinst for virksomheden at have medarbejdere, der er professionelt trænet i at formidle ingeniørfaget til ikke-ingeniører.

’Eksperterne skal kunne krybe i elevernes sko og kunne formidle i øjenhøjde. Den evne kan bruges i mange andre sammenhænge, når du skal igennem med dit budskab. Desuden sker der noget, når man som ingeniør skal formidle, hvordan ens eget fagområde spiller ind i helheden. Det igangsætter en række vigtige refleksioner omkring koblingen mellem detalje og helhed.’

SYNLIGHED GIVER ARBEJDSGLÆDE

LM Wind Powers engagement i Book en ekspert spiller desuden fint ind i virksomhedens brandingstrategi.

At skabe synlighed er ikke bare en opgave for ledelsen, fortæller Allan Riber. Også medarbejderne kan bruges som ambassadører.

’Synlighed er et succeskriterie for os. Vi ved fra medarbejdertilfredshedsanalyser, at det betyder noget for arbejdsglæden at arbejde i en kendt virksomhed. Gennem Book en ekspert kan vi øge kendskabet til LM Wind Power, og det øger stoltheden i organisationen.’

I øjeblikket er der lige knap 130 eksperter i Book en ekspert. Næste chance for at blive del af Book en ekspert gennem et formidlingskursus kan du finde her:

Ansøg om at blive del af Book en ekspert

De næste Book en ekspert-kurser

Når du ansøger, skriver du dig op til at få mere information, når vi har nye kurser i kalenderen.

Ansøg her

Hvad fik Pil ud af at blive del af Book en ekspert

Pil Brix Purup, del af book en ekspert
“Book en ekspert og kurset har styrket min evne til at kommunikere med mennesker, der ikke har samme faglige forudsætninger, som jeg selv har."

Læs hele interviewet her

Kontakt

Lise Brennum

Projektleder, Book en ekspert & partneransvarlig

lise@engineerthefuture.dk 2388 4492