Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.
Billede af Nana Sønderholm
Nana Sønderholm Region Midtjylland
Gratis
Midlertidig udsolgt

Hvilke bakterier er der i din mad?

Fag Biologi Bioteknologi Kemi Produktudvikling Teknikfag
Målgruppe Ungdomsuddannelse

Kernestof/Emner

  • Celledyrkning

  • Vækst

  • Vækstfaktorer

  • Gæring

  • Karrierelæring

 

Mit besøg

Man hører tit om at fødevaremyndighederne foretager kontroller og finder problemer, men hvad leder de helt konkret efter? Og hvilke metoder bruger de? Det vil jeg komme ind på med mit besøg, der handler om bakterier og andre mikroorganismer. Jeg er uddannet diplomingeniør i fødevaresikkerhed og har bl.a. arbejdet hos Christian Hansen, der udvikler og producerer ingredienser til fremstilling af fødevarer. Jeg vil fortælle om, hvordan man med kemiske og biologisk testmetoder kan opdage sygdomsfremkaldende bakterier, fx salmonella, i vores mad. Jeg vil også komme omkring vækst af mikroorganismer, hvordan man dyrker dem i laboratoriet, og hvordan de kan bruges i fødevarer.

 

Elevinvolvering

Vi vil diskutere fødevaresikkerhed med udgangspunkt i elevernes egne fortællinger, og hvis muligt, vil jeg tage agarplader med, så eleverne kan prøve at dyrke en prøve fx fra deres telefon, en bordoverflade eller deres frokost.

 

 

 

Flere eksperter

Billede af Jesper Vind
Små molekyler kan redde din fremtid Der findes nogle bittesmå molekyler kaldet enzymer. Enzymer er naturens værktø, og alle levende organismer...
Gratis
Billede af Anne Kathrine Larsen
Hvordan ser fremtidens hospitalsmenu ud? Kernestof/emner: Produktudvikling, Sensorik, Fødevarekemi, Biokemiske processer, Sundhed og ernæring
Gratis
Billede af Jan Bagge (gymnasie)
Kan man flyde i luft? Med Newton og Archimedes som følgesvende vil eleverne se, hvor relativt simple principper man skal have...
Gratis
Billede af Dennis Kikkenborg Pedersen.
Data og dets dynamikker Data er en af hjørnestenene for informationssamfundet. Hver dag bliver der produceret ny data om os,...
Gratis
Send forespørgsel om besøg til Nana Sønderholm
Midlertidig udsolgt
Info
Ansat hos Nana Sønderholm
Stilling Pt. ledig
Uddannelse Diplomingeniør i fødevaresikkerhed og kvalitet
Alder 40 år

Flere eksperter

Billede af Tue Bjørn Fyhn.
Opfindelse og innovation – hvordan man ændrer verden Klimakrise, globalt voksende befolkningstal og ressourcemangel – problemerne for vores klode og vores...
Gratis
Billede af Jesper Koch Jensen
Klassen som laboratorium Uanset hvor vi bor og arbejder har den støj, vi er udsat for, en enorm betydning for, hvor godt vi trives....
Gratis
Billede af Jan P. Bagge
Fremtiden er lige siden oldtiden skabt af ingeniører På mit besøg vil vi se på fx vægtstangsloven, klassiske ingeniøropgaver og hvordan, man løser en praktisk...
Gratis
Billede af Allan Hansen
Jeg kan gætte, hvor meget energi du bruger for at holde varmen i dit hjem Vi skal passe på klimaet og tænke os om, når vi bruger energi i vores bygninger. Men hvordan kan ingeniører...
Gratis