Tip en ven
Tip en ven. Hvis du kender en, der muligvis vil kunne få glæde af et besøg fra denne ekspert, kan du tippe vedkommende her.
Modtagers email:

Hvilke bakterier er der i din mad?
Kernestof/Emner
-
Celledyrkning
-
Vækst
-
Vækstfaktorer
-
Gæring
-
Karrierelæring
Mit besøg
Man hører tit om at fødevaremyndighederne foretager kontroller og finder problemer, men hvad leder de helt konkret efter? Og hvilke metoder bruger de? Det vil jeg komme ind på med mit besøg, der handler om bakterier og andre mikroorganismer. Jeg er uddannet diplomingeniør i fødevaresikkerhed og har bl.a. arbejdet hos Christian Hansen, der udvikler og producerer ingredienser til fremstilling af fødevarer. Jeg vil fortælle om, hvordan man med kemiske og biologisk testmetoder kan opdage sygdomsfremkaldende bakterier, fx salmonella, i vores mad. Jeg vil også komme omkring vækst af mikroorganismer, hvordan man dyrker dem i laboratoriet, og hvordan de kan bruges i fødevarer.
Elevinvolvering
Vi vil diskutere fødevaresikkerhed med udgangspunkt i elevernes egne fortællinger, og hvis muligt, vil jeg tage agarplader med, så eleverne kan prøve at dyrke en prøve fx fra deres telefon, en bordoverflade eller deres frokost.
Flere eksperter



