Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.
Billede af Christian Dinesen
Christian Dinesen Region Storkøbenhavn og Nordsjælland, Sjælland og Sydhavsøerne, Virtuelt besøg
Gratis

Du er blevet hacket, og du ved det ikke!

Fag Matematik Natur / teknologi
Målgruppe 7. -10. klasse 4. -6. klasse

Mit besøg

Imens cyberkriminalitet vokser med lynets hast, og identitetstyveri og cyberspionage efterhånden er blevet hverdagskost, vil Christian på baggrund  af sit arbejde som  etisk hacker og sikkerhedskonsulent vise og demonstrere for eleverne hvordan de beskytter sig mod cyberkriminelle. I vil høre om hvad der skal til for at arbejde med it-sikkerhed, og Christian vil demonstrere for eleverne hvordan de kriminelle narrer elever (og voksne) og udnytter dem.

Det overordnede formål med lektionen er at ruste eleverne til at  færdes i den digitale verden. De vil forstå, hvordan man bruger matematik og statistik til at beskytte privatpersoner og virksomheder. Eleverne vil få indsigt i, hvad det vil sige at arbejde som etisk hacker, og hvilke udfordringer arbejdet indebærer, ligesom vi vil se på, hvordan ’modstanderne’ opererer. Christian vil bruge eksempler fra børnenes hverdag til at vise hvad de kan, og hvad de ikke ska gøre. Christian vil komme ind på etisk færden på nettet, og hvordan dette kan være med til at minimere risikoen for misbrug af cyberkriminelle. Christian vil komme med konkrette eksempler på hvordan eleverne kan beskytte sig mod hackning – dette kan de tage med hjem til deres forældre.

Mine aktiviteter

I besøget inddrager jeg elev-aktiviteter, der er tilpasset det pågældende klassetrin og lærerens specifikke ønsker. Aktiviteterne kunne eksempelvis være:

 • Jeg vil forklare, hvordan et password er opbygget. Aktiviteten vil vise, hvordan matematik bruges til at udregne passwords – og jeg vil vise eleverne, hvorfor de ikke skal bruge samme password flere steder.
 • Jeg viser, hvorledes en cyber-kriminel kan overtage en mobiltelefon og tydeliggøre for eleverne, hvordan de kan beskytte sig.
 • Jeg vil demonstrere sammenhængen mellem den fysiske og logiske (computer-) verden ved at vise, hvordan en fysisk lås kan omgås, og hvorfor vi skal have bedre låse.
 • Demonstration af falsk mail og falske hjemmesider
 • Tale om webetik omkring brugen af de apps, hvad vi dele, hvad vi har på vores telefon og hvad det bruges til at virksomhederne bag

Faglighed og nøgleord

Eleverne vil i løbet af besøget få kendskab til:

 • Sikkerhed på nettet og etisk hacking
 • Hvad din digitale identitet kan fortælle om dit password
 • Digital dannelse og beskyttelse
 • At lave et sikkert og beskyttet password
 • Anvendt matematik
 • Sandsynlighedsregning
 • Computer og teknik
 • Tænk før du klikker
 • Kildekritik
 • Beskyttelse personlig data

Formål med besøg

Med besøget vil eleverne opnå en bedre forståelse for, hvordan de cyberkriminelle 'modstandere' opererer, og de vil derved bedre kunne bevæge sig sikkert på nettet. De vil kunne anvende matematik i forbindelse med etisk hacking og have en klar fornemmelse af, hvad de skal undgå at gøre på nettet, hvis de vil sikre sig selv og deres data.

I løbet af Christians besøg vil han understrege, at it-branchen er for alle – både piger, drenge og forskellige kompetencer og interesser.

Mit arbejde og min uddannelse

Som IT sikkerhedsarkitekt hos Carlsberg arbejder jeg med løsninger og problemstiller for at beskytte mod Cyberangreb. Med min erfaring som konsulent og ansvarlig for Cyber Defence Center har jeg arbejdet med IT sikkerhed i mere end 20 år. Jeg er uddannet som Markedsøkonom og Datamatiker.

Flere eksperter

Billede af Andreas Piculell
Innovation - Løvens Hule i klassen Hvis du har en god ide og ikke er bange for hårdt arbejde, så kan det være super sjovt at starte din...
Gratis
Billede af Dennis Kikkenborg Pedersen.
Data og dets dynamikker Data er en af hjørnestenene for informationssamfundet. Hver dag bliver der produceret ny data om os,...
Gratis
Billede af Maiuri Selvaratnam
Hvordan kan du redde liv uden at være læge? Jeg vil gerne fortælle hvordan du som person aktivt kan være med til at gøre en forskel i hverdagen for...
Gratis
Billede af Anahita Zamani
Insulinproteinets rejse fra mikroorganisme til medicin ved hjælp af cellefabrikker Jeg vil fortælle eleverne, at med mikroorganismer kan vi - ved at ændre på deres gener - skabe såkaldte...
Gratis
Send forespørgsel om besøg til Christian Dinesen
Ønsker at booke et:
Fulde navn *
Telefonnummer *
Navn på skole/institution *
Adresse *
Postnummer *
By *
Klassetrin *
Antal deltagere *
Ønsket dato *
Ønsket tidspunkt *
Er tidspunktet fleksibelt?
Besked *
Må vi sende andre relevante informationer til dig efterfølgende?
Hvor har du hørt om Book en ekspert?
Andet
Udfyld formular
Forespørgsel sendt Tak for din forespørgsel.
Din forespørgsel er først gået endeligt igennem, når du modtager en bekræftelse på e-mail – det bør ske inden for få minutter.
Find flere eksperter
Info
Ansat hos Carlsberg
Stilling IT sikkerhedsarkitekt
Uddannelse Datamatiker
Uddannelsessted Hillerød Erhvervsakademi
Alder 46 år
Bopæl Hvidovre

Flere eksperter

Billede af Paw Rosenvard
Hvordan regulerer du en vindmølles elektricitet? Er vindmøller kommet for at blive, og hvad er sammenhængen mellem hastigheden på internettet og vindmølleteknologi?
Gratis
Billede af Thomas Skriver
Ingeniør - det er ikke, som du tror Ved mit besøg vil jeg fortælle eleverne, at uddannelsen og jobbet som ingeniør sandsynligvis ikke er,...
Gratis
Billede af Frederik Bak
Hvordan påvirkes bakterielle samfund af pesticider og hvordan spreder bakterier sig i sprækker? Jeg vil fortælle hvordan det er at være Ph.d. studerende og hvordan jeg endte der. Hvem er GEUS, og hvad...
Gratis
Billede af Janus Haslund Løgtved
Innovation er mere end produktudvikling I de seneste år, er der sket et paradigmeskifte indenfor markedsføring og fremstilling af produkter....
Gratis