Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Book en ekspert til gymnasiet

Gratis besøgsordning til gymnasiet

Du kan gratis booke en ekspert til at komme på besøg i din undervisning - enten fysisk eller virtuelt - med inspirerende oplæg, hvor dine elever bliver involveret og kommer til at være aktive undervejs.

Hvad er et ’Book en ekspert-besøg’

  • Et besøg varer typisk 1-2 timer, og eksperten kommer til jer eller formidler besøget online.
  • Eksperten kommer med en faglig fortælling, der er skræddersyet til gymnasiets elever.
  • Undervejs vil eleverne blive inddraget via en aktivitet fx en øvelse, en diskussion eller lignende.
  • Eksperten fortæller om sin egen vej gennem uddannelse og job - inklusiv tvivl og forkerte valg - og inviterer eleverne til dialog.
  • Eksperterne har en naturvidenskabelig/teknologisk baggrund og er alle kompetenceudviklet til at møde eleverne på en relevant og vedkommende måde.
  • Evaluering viser, at mere end 80% af eleverne mener, at besøget gav en god ide op, hvad naturvidenskab og teknologi kan bruges til i samfundet og i en større sammenhæng. Samtidigt peger evalueringen på, hvorfor et besøg udefra kan give eleverne en medrivende og lærerig oplevelse - og hvorfor nogle besøg ikke kan. Læs mere her

Sådan booker du

  1. Find din ekspert med søgefunktionen via region, fag og temaer. Vær meget gerne i god tid med bookingen samt fleksibel med tidspunktet for besøget, da alle eksperter gør dette frivilligt ved siden af deres normale arbejde.

  2. Send en forespørgsel til eksperten ved at udfylde formularen. Din anmodning er først gået igennem, når du har modtaget en bekræftelsesmail.

  3. Eksperten kontakter dig, og I aftaler detaljerne om besøget. Snak med eksperten om specifikke ønsker i forhold til oplægget. Husk at informere eksperten om forholdene i din klasse.

Hvis du har særlige ønsker, eller problemer med bookingen, kan du kontakte Book en ekspert på info@engineerthefuture.dk. Du kan også kontakte projektleder Lise Brennum på lise@engineerthefuture.dk eller tlf. 2388 4492

 

 

"Det var rigtig godt og gjorde præcis det, jeg håbede. Nemlig at komme ind over de emner, vi har været igennem og samtidig give dem noget om karrierelæring."

- Andreas Matzon, Munkensdam Gymnasium

 

Få mere ud af ekspertbesøget
Ønsker du inspiration til at optimere udbyttet af ekspertbesøget, læs da her om enkle før-, under- og efteraktiviteter.

Engineering i gymnasiet
Har du lyst til at arbejde undersøgelsesbaseret i din naturvidenskabsundervisning, så er engineering sikkert noget for dig. Find materialer som du kan bruge direkte i din undervisning og læs mere om engineering som didaktisk metode – en metode, der både læring og motivation hos eleverne.

Book en ekspert i gymnasiet er finansieret af Region Nordjylland.

 logo
 logo