ZY Billede

Zübeyr Yüksel

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Kan man genbruge CO2?

Vi kører elbiler, bygger vindmølleparker og spiser mindre kød – alt sammen for at mindske CO2-udledningen og passe på vores klima. Men hvilke metoder kan vi ellers tage i brug, for at nå vores mål om at blive CO2-neutrale i 2050? Kan vi fx genbruge den CO2 der allerede udledes, og dermed gøre vores forbrug til en neutral og cirkulær proces?


Fag

Fysik

Fysik/kemi

Kemi

Natur/Teknologi

Teknologi

Faglige emner

Bæredygtighed

Innovation

Jordklodens forandringer

Karrierelæring

Klima & energi

Teknologi og ressourcer

Målgrupper

7. - 10. klasse

Ungdomsuddannelse

Geografi

Storkøbenhavn & Nordsjælland

Kompetencer

Modellering

Undersøgelse

Perspektivering


Mit besøg

Gennem århundreder har vi sat klodens naturlige kredsløb under voldsomt pres med udviklingen af nye produkter og teknologier, og CO2-udledningen forsætter med at stige. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at udvikle nye innovative løsninger, som kan hjælpe os i klimakampen.

Under mit besøg skal vi tale om begreber som Carbon Capture & Storage og Power-to-X – to meget relevante emner i nutidens diskussion om grøn omstilling og vedvarende energi.

Moderne teknologier har gjort det muligt at fange CO2-udledninger fra fx kraftværker eller industrianlæg, før det slipper ud i atmosfæren. Men hvad vil det sige at fange CO2, og hvordan foregår det helt præcist?

Det CO2, vi fanger, kan fx bruges i forbindelse med Power-to-X projekter, hvor brint og CO2 kan genbruges og kombineres til at fremstille en række af nye grønne brændsler som methanol.

Disse metoder vil jeg gennem mit besøg forklare i øjenhøjde, samt vise simulationer og modelleringer af processerne, for at give eleverne en større viden inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Mit oplæg kan desuden udvides til at omfatte andre spændende emner indenfor grøn energi og bæredygtige projekter. Gennem booking kan vi tage en dialog om de mange muligheder.

Aktivitet

Til besøget medbringer jeg en case om grøn omstilling fra mit eget arbejde. Jeg vil præsentere casen for klassen, og efterfølgende vil eleverne blive opdelt i grupper for at diskutere både de miljømæssige og samfundsøkonomiske konsekvenser af denne løsning.

Ved at udforske disse konsekvenser vil eleverne lære vigtigheden af en kritisk tilgang til grønne projekter. Selvom en løsning måske er gavnlig på kort sigt, er det også nødvendigt at tage hensyn til dens langsigtede virkninger. Dette vil hjælpe eleverne med at udvikle en dybere forståelse for bæredygtig udvikling og betydningen af at tænke langsigtet i forbindelse med klimaforandringer og miljømæssig omstilling.

Emner/Kernestof

  • Energiformer
  • Energiomsætning
  • Bæredygtighed
  • Grøn omstilling
  • Klimaforandringer
  • Indvinding og anvendelse af CO2
Vælg denne ekspert Vælg flere eksperter Tilbage til søgning

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Dine eksperter