Ole Bertelsen

Ole Krogh Bertelsen

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Fra mobning til digital verdensnyhed

På mit besøg vil jeg fortælle, hvordan jeg var med til at bringe billeder til vores mobiltelefoner. Med noget teknisk indsigt og noget dybdegående materialekendskab og fremstillingsteknologier, var jeg en del af den lille danske virksomhed, som var de første i verden til at tage digitale billeder af levende væsener.


Fag

Matematik

Natur/Teknologi

Faglige emner

Computer, robotter & kunstig intelligens

IT og internet

Produktion og maskiner

Teknologi og ressourcer

Målgrupper

7. - 10. klasse

Geografi

Sjælland og Sydhavsøerne

Storkøbenhavn & Nordsjælland

Kompetencer

Modellering

Perspektivering

Kommunikation

Undersøgelse


Mit besøg

På mit besøg vil jeg fortælle, hvordan jeg var med til at bringe billeder til vores mobiltelefoner. Med noget teknisk indsigt og noget dybdegående materialekendskab og fremstillingsteknologier, var jeg var en del af den lille danske virksomhed, som var de første i verden til at tage digitale billeder af levende væsener. Det var en spændende tid, hvor vi konstant blev drevet frem af den digitale udvikling. Vi så, hvordan trykkerier, aviser og rumfart alle spillede en rolle i denne udvikling. Men det var vores virksomheds banebrydende teknologi, der gav os mulighed for at tage billeder af levende væsener med høj kvalitet og opløsning.

Min historie er dog ikke kun om teknologi og innovation. Det er også historien om en ung mand med stavebesvær og sociale udfordringer, der trodsede alle odds og fik en bachelor i ingeniørvidenskab.

Aktivitet

Eleverne vil på besøget få kendskab til nogle få tekniske farvesystemer, CMYK og RGB. Disse farvesystemer anvendes i grafisk design og digitale medier. Eleverne skal undersøge farvefotos med en lup, så de kan se farveopbygningen i CMYK-systemet og diskutere forskellene mellem CMYK og RGB, samt pixels. De vil også blive introduceret for teknikker som interpolation, der bruges til at oprette nye datapunkter i et datasæt. Det kan være nyttigt i filmproduktion for at få en jævnere bevægelse i animationer eller for at ændre en films framerate. Generelt vil eleverne få et bedre forhold til de tekniske elementer i filmproduktion, som de hele tiden møder uden at være opmærksomme på.

Emner

  • Digitale modeller
  • Grafisk design
  • Filmproduktion
  • Digital dannelse
  • Innovation
Vælg denne ekspert Vælg flere eksperter Tilbage til søgning

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Dine eksperter