Magnus Greve Routhe

Magnus Greve Routhe

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Et kig ned i undergrunden: Se hvordan geologien ser ud og lær, hvordan forurening spreder sig i jorden

De beslutninger, vi træffer på jordens overflade, har vidtrækkende konsekvenser for miljøet. Affald på overfladen kan trænge ned og forurene vores drikkevandskilder. Når vi begynder at forstå de kræfter, der påvirker vandets bevægelse, indser vi, at det vi efterlader på overfladen, ikke bare forsvinder uden videre.


Fag

Geovidenskab

Naturgeografi

Teknologi

Faglige emner

Global Dannelse

Innovation

Karrierelæring

Målgrupper

Ungdomsuddannelse

Geografi

Nordjylland

Kompetencer

Modellering

Undersøgelse

Perspektivering


Mit besøg

På mit besøg dykker vi ned under jordens overflade for at forstå, hvordan forurening spreder sig i grundvandet og jorden. Grundvand er vores primære kilde til drikkevand, og det er afgørende at beskytte det mod forurening nu og for kommende generationer. Jeg vil på mit besøg lære eleverne, at undersøge geologien og forstå hvordan vand bevæger sig i undergrunden. Det er essentielt at forstå, at det, vi efterlader på jordens overflade, ikke blot forsvinder. Forureningskilder, hvad enten det er kemikalier eller andet, kan trænge ned i jorden, forurene vores grundvand og skabe langvarige skadelige konsekvenser for miljøet og folkesundheden.

Aktivitet

Som en praktisk øvelse skal eleverne udføre jordbundsundersøgelser på tre forskellige steder inden for skolens område. For at gennemføre undersøgelserne, skal eleverne anvende skovle til at indsamle jordprøver, som de herefter skal placere i jordglas til inspektion. Efterfølgende kan de analysere jordtyperne og drøfte tilstedeværelsen af forskellige materialer som ler, sand, muld, sten og grus.

Kernestof

  • Fysik
  • Kemi
  • Bæredygtighed
  • Jordforurening
  • Grundvandets kredsløb
  • Geologisk udvikling - istid
Vælg denne ekspert Vælg flere eksperter Tilbage til søgning

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Dine eksperter