For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden
Proteiner, proces og patenter
Med udgangspunkt i mælk, vil det handle om innovation og patentarbejde, hvor jeg kommer ind på, hvad en ”opfindelse” er, og hvad ”innovation” er – når et spildprodukt bliver til værdi.
Fag
Biologi
Bioteknologi
Kemi
Teknikfag
Teknologi
Faglige emner
Innovation
Karrierelæring
Målgrupper
Ungdomsuddannelse
Geografi
Midtjylland
Kompetencer
Modellering
Undersøgelse
Perspektivering
Kommunikation
Mit besøg
Mit besøg handler om proteiner med fokus på deres mange funktioner; i ernæring, som signalstoffer i kroppen og som ”maskiner” i cellerne. Først vil jeg komme ind på, hvad proteiner er – en god anledning til at styrke eller genopfriske elevernes viden på dette område. Med udgangspunkt i mælk, vil det handle om innovation og patentarbejde, hvor jeg kommer ind på, hvad en ”opfindelse” er, og hvad ”innovation” er – når et spildprodukt bliver til værdi.
Vi vil også gå mere i detaljer med mælk – hvordan man adskiller mælkens forskellige molekyler (fraktionering), og hvad man kan bruge de oprensede dele til. Dette vil også give mulighed for at regne på udbytte i teori og i praksis, og vi vil i den forbindelse komme ind på optimering af processer.
Besøget kan skæres til, så vi går i dybden med et eller et par dele af ovenstående.
Aktivitet
Jeg vil løbende involvere eleverne med spørgsmål og diskussioner.
Hvis det er muligt, vil vi lave proteinfældning fra mælk med syre og varme.
Kernestof
Proteiner
Innovation
Patenter
Produktudvikling
Procesoptimering
- Karrierelæring
For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden