Kasper Lauridsen

Kasper Lauridsen

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Proteiner, proces og patenter

Med udgangspunkt i mælk, vil det handle om innovation og patentarbejde, hvor jeg kommer ind på, hvad en ”opfindelse” er, og hvad ”innovation” er – når et spildprodukt bliver til værdi.


Fag

Biologi

Bioteknologi

Kemi

Teknikfag

Teknologi

Faglige emner

Innovation

Karrierelæring

Målgrupper

Ungdomsuddannelse

Geografi

Midtjylland

Kompetencer

Modellering

Undersøgelse

Perspektivering

Kommunikation


Mit besøg

Mit besøg handler om proteiner med fokus på deres mange funktioner; i ernæring, som signalstoffer i kroppen og som ”maskiner” i cellerne. Først vil jeg komme ind på, hvad proteiner er – en god anledning til at styrke eller genopfriske elevernes viden på dette område. Med udgangspunkt i mælk, vil det handle om innovation og patentarbejde, hvor jeg kommer ind på, hvad en ”opfindelse” er, og hvad ”innovation” er – når et spildprodukt bliver til værdi.

Vi vil også gå mere i detaljer med mælk – hvordan man adskiller mælkens forskellige molekyler (fraktionering), og hvad man kan bruge de oprensede dele til. Dette vil også give mulighed for at regne på udbytte i teori og i praksis, og vi vil i den forbindelse komme ind på optimering af processer.

Besøget kan skæres til, så vi går i dybden med et eller et par dele af ovenstående.

Aktivitet

Jeg vil løbende involvere eleverne med spørgsmål og diskussioner. 
Hvis det er muligt, vil vi lave proteinfældning fra mælk med syre og varme.

Kernestof

  • Proteiner

  • Innovation

  • Patenter

  • Produktudvikling

  • Procesoptimering

  • Karrierelæring
Vælg denne ekspert Vælg flere eksperter Tilbage til søgning

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Dine eksperter