Helena Jørgensen

Helena Daugaard Jørgensen

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Kan du arbejde til du er 74?

Pensionsalderen bliver højere og højere, mængden af projekter, der skal løses, bliver større og større. Vores samfund er inde i en enorm udvikling. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi passer på den arbejdskraft, vi har til rådighed. På mit besøg vil eleverne se, hvordan fysikkens love i samarbejde med en logisk tilgang gør det muligt at forudse og forebygge ulykker på arbejdspladsen.


Fag

Fysik/kemi

Matematik

Faglige emner

Krop & sundhed

Mennesket

Teknologi og ressourcer

Målgrupper

7. - 10. klasse

Geografi

Sjælland og Sydhavsøerne

Kompetencer

Undersøgelse

Perspektivering


Mit besøg

Pensionsalderen bliver højere og højere, mængden af projekter, der skal løses, bliver større og større. Vores samfund er inde i en enorm udvikling. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi passer på den arbejdskraft, vi har til rådighed.

På mit besøg vil eleverne se, hvordan fysikkens love i samarbejde med en logisk tilgang gør det muligt at forudse og forebygge ulykker på arbejdspladsen.
Eleverne vil se, hvordan matematikken anvendes til at give overblik og kunne arbejde målrettet med en indsats, hvor det er nødvendigt, og de vil opleve hvordan teknologi kan aflaste vores krop og bidrage til øget sundhed på sigt.

Der ses en stigning i antallet af arbejdsulykker, men samtidig skal vi arbejde flere år end nogensinde før. Derfor er vi nødt til at tænke arbejdsmiljø ind lige fra den første idé på en ingeniørs skrivebord til det færdige produkt og dets brugere.

Medarbejderne, der arbejder med at designe projektet, må ikke gå ned med stress. De må ikke overbelastes i deres muskulatur unødvendigt af dårlige arbejdsstillinger eller for stillesiddende arbejde. Samtidig må håndværkerne, som skal realisere projektet ikke ødelægge deres kroppe pga. tungt arbejde eller ulykker på byggepladsen og i sidste ende må brugeren ikke udsættes for unødvendige risici i forbindelse med brugen.

Vi er altså nødt til at tænke hele processen igennem fra start til slut, hvis vi vil maksimere vores arbejdsdygtige alder og kunne løfte den kæmpemæssige arbejdsbyrde, der ligger forude.

Aktivitet

Eleverne vil komme til at lave forsøg med at bære 10 kg kontra at transportere 10 kg med et teknisk hjælpemiddel. De vil se hvordan fysikkens love får ting til at falde til jorden og hvordan sikkerhedsudstyr kan forhindre en arbejdsulykke. Til sidst vil de også se, hvordan man kan bruge statistik til at skabe overblik og kunne målrette sin indsats på et konkret broprojekt.

Emner

  • Anvendt matematik
  • Fysikkens love
  • Tyngdekraft
  • Kemiens indvirkning på vores sundhed i fremtiden
  • Teknologi
Vælg denne ekspert Vælg flere eksperter Tilbage til søgning

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Dine eksperter