Daniel Høyer Jacobsen

Daniel Høyer Bjørnskov

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Fra idé til app - Problemløsning med iterativ softwareudvikling

Software er overalt i dag, og det bliver mere og mere værdifuldt at have indsigt i, hvordan man designer og udvikler diverse apps, hjemmesider og programmer.


Fag

Matematik

Natur/Teknologi

Faglige emner

Computer, robotter & kunstig intelligens

IT og internet

Teknologi og ressourcer

Målgrupper

4. - 6. klasse

7. - 10. klasse

Geografi

Sydjylland

Fyn og øer

Midtjylland

Kompetencer

Modellering

Undersøgelse

Perspektivering

Kommunikation


Mit besøg

På mit besøg vil jeg starte med at have en dialog med eleverne om IT-branchen. IT-udvikling kan være for alle - uanset alder eller køn, for udvikling af softwareløsninger kræver både en bred vifte af kompetencer, og så er det et felt, hvor man hele tiden møder nye udfordringer, og har mulighed for at beskæftige sig med alt fra radiator termostater til kampfly.

På mit besøg skal vi også tale en masse om, hvordan man som softwareudvikler arbejder med problemløsning og produktudvikling i en iterativ designproces – altså hvor man går hurtigt fra ide til implementering, og tester for fejl undervejs, for at kunne lave forbedringer løbende. Det er en metode, der allerede bruges på mange STEM-uddannelser og i mange virksomheder, og det kan derfor være godt for eleverne at opleve hvordan designprocesser fra virkeligheden er sammenlignelige med de metoder, de måske har stødt på i skolen, fx i naturfag og/eller digitale designprocesser i teknologiforståelse.

Under mit oplæg vil jeg vil læne mig op ad min egen erfaring som udvikler inden for diverse sektorer – blandt andet sundhed, militær og bolig - med udstationeringer forskellige steder i verden. Jeg har f.eks. arbejdet i både Danmark, Slovakiet, Indien og Kina. I udlandet har jeg arbejdet som remote konsulent for danske virksomheder

Aktivitet

Indledningsvis introducerer jeg eleverne for en konkret agil iterativ metode – nemlig SCRUM, som ofte bruges indenfor softwareudvikling. Klassen inddeles i grupper og stilles over for en kort, basal og kvantificerbar opgave, der skal give dem en fornemmelse af, hvordan man arbejder med iterative designprocesser i virkeligheden. Eleverne skal igennem nogle forskellige faser såsom idegenerering, konkretisering og forbedring af deres løsninger.

Til sidst på besøget vil jeg ved hjælp af whiteboard/papir og platformen Uizard lave en iterativ udviklingsproces, hvor eleverne i grupper skal designe en prototype på en primitiv app, som løsning på en udfordring. Ønsker man at teste dette koncept kan man bruge UIzard’s demostrationsvideo - https://www.youtube.com/watch?v=HGEQwHW-T0Y

Emner

  • Softwareudvikling

  • Problemløsning

  • Digitalt design

  • Iterativ metode

  • App udvikling

  • Undersøgelser

Vælg denne ekspert Vælg flere eksperter Tilbage til søgning

For at tilføje eksperter til kurven, skal der vælges mindst én dato på søgesiden

Dine eksperter