Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Bliv en bedre formidler og gør en forskel for børn og unge

Lær at formidle dit fag til andre end din faggruppe

På kurset lærer du at tilrettelægge og formidle den ‘populære præsentation’ til et besøg, som skal kunne fungere i grundskolen og på ungdomsuddannelser.

Det er en kunst at flytte fokus fra det, vi selv ved, til det som vores publikum har behov for at høre, og som kan fastholde deres interesse. Det handler i høj grad om at turde inddrage sig selv i fortællingen frem for kun at tale om den teknologi, vi beskæftiger os med.

På kurset lærte vi blandt andet ikke at drukne modtageren i detaljer, men derimod hurtigt komme frem til de vigtigste pointer.

Det at kunne stille sig op foran et større publikum og tale frit, ubesværet og begejstret om sig selv og sit fag, falder ikke alle let. Det bliver du bedre til som del af Book en ekspert.

Med afsæt i journalistens og inspiratorens værktøjskasser arbejder vi på kurset med forberedelse, vinkling og gennemførelse af et besøg, der udstråler timing, nærvær, tempo og aktualitet.

Vi arbejder med designet af din fortælling og dit besøg, så du lærer at variere mellem oplæg, spørgsmål og inddragelse af publikum.

Fordelene for virksomheder

Sund & Bælt er en af de virksomheder, der har flere medarbejdere i Book en ekspert.

Ifølge chef for miljø, sikkerhed og social ansvarlighed, Marianne de Montis, handler det for Sund & Bælt om at være med til at sikre fremtidens arbejdskraft, men også om at skabe motivation internt i virksomheden. Hun fortæller:

”Det har ikke været svært at finde medarbejdere, der gerne vil deltage. Mange vil gerne ud og tale om det, de brænder for, så på den måde har ordningen været med til at booste energien i organisationen. Medarbejderne taler begejstret om deres oplevelser, og den positive energi spreder sig,”

FORDELENE FOR DIG SOM EKSPERT

Tidligere kursusdeltager og del af Book en ekspert Pil Brix Purup, der er erhvervs-ph.d-studerende og bygningsingeniør i Alectia, har holdt oplæg for fire 8. klasser. Hun fortæller:

“Kurset har styrket min evne til at kommunikere med mennesker, der ikke har samme faglige forudsætninger som jeg selv har."

Hun fortsætter: "Som mange andre ingeniør har jeg nok tidligere været tilbøjelig til at ridse alle forudsætningerne op, før jeg kom til konklusionen. På kurset lærte vi blandt andet ikke at drukne modtageren i detaljer, men derimod hurtigt komme frem til de vigtigste pointer.”

Du finder de fulde fortællinger og reportager til højre på siden her.

Din forberedelse

Forud for kurset opfordrer vi dig til at tænke overfølgende:

  • Hvad der fik dig til at vælge den tekniske-naturvidenskabelige vej.
  • Hvad interesserede dig, og hvorfor valgte du den uddannelse, du gjorde?
  • Hvad betyder din begejstring for teknologien og naturvidenskaben for dit daglige arbejde, og hvordan får du stillet din nysgerrighed for denne verden igennem dit arbejde?
  • Inden første kursusdag bør du desuden have tænkt konkret i, hvilke emner, temaer og fortællinger, du forestiller dig kan udgøre kernen i dit besøg. Når du kommer på kurset hjælper vi dig med at forme dit endelige besøg.

Vi følger op med webinarer

Efter Book en ekspert-kurset følger vi op med webinarer, hvor gamle og nye eksperter fra Book en ekspert får mulighed for at udveksle erfaringer.

De eksperter, der har været på besøg på skolerne opfordres til at komme med tips og ideer, ligesom underviserne står til rådighed med eventuel sparring og finpudsning af dit besøg.

Hvad forventes af dig?

Som del af Book en ekspert forventes det:

  • At du efter endt kursusdag gennemfører 2-4 besøg på et år - på skoler i dit nærområde, men også gerne ved Naturvidenskabsfestival i uge 39 eller ved lignende aktiviteter rettet mod børn og unge.
  • At du i forbindelse med kurset laver en beskrivelse af dit besøg til hjemmesiden.
  • At vi må præsentere dig med billede og beskrivelse på Book en ekspert-sitet, som én af flere end 100 inspirerende eksperter, som lærere kan kontakte.
  • At du, når du bliver kontaktet af en skolelærer, svarer tilbage inden for et par dage og selv indgår en aftale om besøg.
  • At du eller din virksomhed selv afholder udgifter til transport og lignende i forbindelse med besøg.

Ved afmelding senere end 14 dage før kursets afholdelse eller ved udeblivelse uden afbud vil du blive opkrævet en 'no-show fee' på 500 kr.

Medarbejderne taler begejstret om deres oplevelser, og den positive energi spreder sig
De næste Book en ekspert-kurser

Vi holder kurser igen til efteråret. Klik på tilmeld hvis du vil modtage en invitation.

 

Tilmeld her

Bliv en god formidler
Play icon
Hvad får du ud af et formidlingskursus?

Pil Brix Purup, tidligere deltager
“Kurset har styrket min evne til at kommunikere med mennesker, der ikke har samme faglige forudsætninger, som jeg selv har."

Læs hele interviewet her

Kontakt

Lise Brennum

Projektleder, Book en ekspert & partneransvarlig

lise@engineerthefuture.dk 2388 4492